Nykytunteen museo
Valtioneuvoston kanslia
Case film
Suomalaisten jaksaminen on koetuksella. Koronakriisi, ilmastokriisi ja Ukrainan sota aiheuttavat meissä samanaikaisesti pelkoa ja huolta ja kuormittavat elämäämme poikkeuksellisella tavalla.
Haaste
Ensimmäinen aksel toipumiseen on omien tunteiden tunnistaminen kriisien keskellä. Seuraava askel on löytää konkreettisia keinoja, joilla näitä tuntemuksia voi työstää.
Insight
Kriisien aiheuttamien tunteiden käsittelyä varten tarvittiin paikka, joka ei ollut riippuvainen aukioloajoista tai rajoituksista. Syntyi Nykytunteen museo, maailman ensimmäinen korona-ajan tuntemuksille tarkoitettu virtuaalinen museo. Pian lanseerauksen jälkeen syntyi tarve laajentaa Nykytunteen museota käsittämään myös Ukrainan sodan ja ilmastokriisin aiheuttamia tuntemuksia suomalaisissa. Tämän lisäksi Nykytunteen museo laajeni fyysiseen maailmaan osana Suomi puhuu -kiertuetta. Eri puolilla Suomea järjestetyissä tapahtumissa Tarinateatteri -ryhmä teki esityksiä Nykytunteen museoon kirjoitetuista kirjeistä.
Strategia
Tavoitteet
Tavoitteena oli tukea suomalaisten kriisinkestävyyttä koronakriisin, Ukrainan sodan ja ilmastokriisin keskellä.
Tulokset
1. Autoimme suomalaisia käsittelemään ja toipumaan kriisien aiheuttamista tuntemuksista. Museossa on vierailtu yli 74 000 kertaa ja siitä on tullut koulujen ja oppilaitosten, sekä järjestöjen ja asiantuntijoiden käyttämä työkalu.
2. Yli 70 miljoonaan ansaittu mediatavoittavuus